Jos haluat adrenaliinia, kokeile jotakin näistä erilaisista kiipeilyistä. Chamonixissa voit mennä bouldering, cragging, vuorikiipeilyä tai seinäkiipeilyä.

Adrenaliinia ruokkivan kesän loppuun saattamiseksi Alpit tarjoavat erilaisia aktiviteetteja, kuten kiipeilyä. Chamonixissa voit antaa vuorikiipeilyä, boulderointia, ryppyilyä ja seinäkiipeilyä. Jos olet tarpeeksi rohkea ottamaan haasteen vastaan, jokainen näistä erilaisista ylösnousemuksista takaa jännityksen.

Vuorikiipeily

Mikä on Vuorikiipeily?
Vuorikiipeily ei ole heikkosydämisille. Sanotaan olevan kaikkein seikkailunhaluinen tyyppi kiipeilyä, se on myös vaikein. Yhdistämällä kävely ja kalliokiipeilyä, se liittyy paljon taitoa. Älä huoli kuitenkin – voit helposti hankkia osaamista avulla opas!

Siirry Vuorikiipeily envers des Aiguilles
Mont Blanc tarjoaa runsaasti vuorikiipeilykursseja, mutta parhaat pitkät alppiradat löytyvät Envers des Aiguillesista (pääsee Aiguilles du Midi -köysiradalta tai Montenversin rautatieltä). Valtavilla graniittitorneilla ja piikeillä voit todella testata voimaasi ja kestävyyttäsi kiipeämällä Chamonix’ssa.

Bouldering

Mikä on Bouldering?
Toteutetaan ilman köyttä suuri luonnollinen lohkareita, bouldering on toinen tyyli kiipeilyä. Chamonix’ssa nousut ovat yleensä melko lyhyitä ja alla on törmäysmatto, jos joku putoaa. Innokas urheilijat rakastavat haaste löytää oman polun ja salaus koko graniitti.

Siirry Bouldering medonnet
Medonnet on yksi parhaista boulderointikohteista, ja se tarjoaa laadukkaita kiviä ja erinomaiset laskeutumisalustat. Sen suuret lohkareita muodostavat suuren luonnollisen kiipeilyseinän, joka testaa sekä fyysistä ketteryyttäsi että nopeaa älykkyyttäsi. Sijaitsee Aiguilles Rouge luonnonsuojelualueella, se on myös puiden varjossa, joten et paahda auringossa.

Ryypistyminen

Mikä on Cragging?
Cragging on haastavampi versio sisäseinäkiipeilystä, koska siihen kuuluu jyrkkien ja karujen kivien yli sekoittaminen. Tavoitteena on mennä ylös ja alas kallion kasvot.

Siirry Cragging vuonna Le Labo
Chamonix’n uusin cragging paikalla kutsutaan Le Labo, kehuskelevat nousuja eri pituisia. Aloita 18 m:n nousulla, joka rakentaa itseluottamustasi kohti mahtavaa 30 metrin reittiä. Vaatii päättäväisyyttä ja notkeutta, se on lopullinen testi kyvykkyys.

Seinäkiipeily

Go Wall Climbing yrityksessä Mont Blanc Escalade
Yksi Ranskan suurimmista sisäkiipeilyseinistä, Mont Blanc Escalade tarjoaa yli 100 reittiä kaikille tasoille. Kulmat, laatat ja 9 metrin ylitys, voit todella testata taitojasi tämän haastavan pystysuora kiipeily Chamonix. Se on avoinna päivittäin klo 10-22 koko kesän.

Miten sinne pääsee

Matkustaminen Genevestä Chamonix’hun on nopeaa ja tehokasta Shuttle Directin kuljetuksilla. Swiss, easyJet ja British Airways tarjoavat suoran 90 minuutin lennon Geneveen Lontoon lentokentiltä (hinnat välillä £ 40 ja £ 110). Jos varaat etukäteen, yksi kuljettajistamme tapaa sinut terminaalin ulkopuolella. Voisit kiivetä Chamonix’ssa vain 75 minuutissa!

Tietoja Shuttle Direct

Shuttle Direct tarjoaa nopean ja kätevän matkan ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Afrikkaa kiinteään edulliseen hintaan. Tänä kesänä, käytä helppoa online-järjestelmä varata vaivatonta siirtoa. Meidän ystävällinen kuljettaja turvallisesti sinut lentokentältä kiipeilyä seikkailuja.