Kalliokiipeily on äärimmäinen urheilulaji, joka ei jätä tilaa arvata työtä. On olemassa useita tyylejä valita, ja turvallisuuden taso vaihtelee erittäin turvallinen hengenvaarallinen. Sinun täytyy tietää, kuinka pitkälle olet valmis menemään.

Haluat siis olla kalliokiipeilijä. Haluat kiivetä kallioseinään tai ehkä roikkua pois puolelta kalliomuodostelman jonnekin. No, sinulla on useita tyylejä valita tehdä se. Se voisi olla yhtä helppoa kuin kiivetä pieni puu tai voit vakavasti vaarantaa henkesi. Joka tapauksessa, sinun täytyy tietää tarkalleen, mitä olet tekemässä.

Kurssit ja palvelut

Kalliokiipeily kiipeää luonnonkivimuodostelman huipulle tai kiipeää ihmisen tekemän kallioseinän huipulle. Se voi myös kiivetä nimettyyn päätepisteeseen kiipeilyreitillä. Se ei aina tarkoita, että sinun täytyy päästä aivan huipulle. Osamainen kiivetä kuin tämä kutsutaan piki. Jos kiipeät useita reittejä peräkkäin, sitä pidetään multi-pitch kiivetä.

Kalliokiipeilyä on ollut olemassa lähes sata vuotta. Kiipeilijät ovat kohdanneet monenlaisia kalliomuodostelmia ympäri maailmaa. Ei ole yllättävää, että kalliokiipeily on haarautunut useisiin eri tyylejä. Suurin osa kalliokiipeilyä tehdään tänään pidetään eräänlaisena vapaa kiipeilyä. Tämä edellyttää käyttää yksinomaan oman fyysisen kyky kiivetä. Laitteita käytetään, mutta ainoastaan suojakeinona putoamissuojalta.

æ Tuki kiipeilyä. Turvallisin tapa kalliokiipeilyä on tukea kiipeilyä. Laitteita käytetään kaikkiin kädensijoihin ja kaikkiin jalansijoihin, mikä tarkoittaa, että kiipeilijää avustaa joka askeleella. Kun kalliokiipeily alkoi, tämä menetelmä mahdollisti nousut, jotka uskottiin mahdottomaksi. Se oli tämä fantastinen mahdollistaa laadun tukea kiipeilyä, joka toi niin kiinnostusta urheiluun.

æ Bouldering. Tämä tyyli kalliokiipeilyä liittyy lyhyt kiipeilyreittejä, jotka ovat lähellä tarpeeksi maahan, että lasku ei saa johtaa kiipeilijän kuolemaan. Ei ole köyttä tai valjaita, mutta mieluiten on kypärä. Ainoa vaihtoehto suoja on käyttää bouldering pad (suojamatto). Kiipeily kumppani (ehdoton välttämättömyys) kentällä yleensä ohjaa sijainnin tämän pad, kohdistamalla sen kiipeilijän sijainti. Kiipeilykumppani on myös kaikkinäkevä silmä, joka varoittaa vaarallisten alueiden kiipeilijää.

Kalliokiipeilykokeilu kahdelle

Tämä on luultavasti helpoin ja turvallisin tapa vapaasti kiivetä. Köysi on jo kiinnitetty ankkurin läpi nousun yläosassa. Belayer, kiipeilykumppanisi, pitää kiinni köyden vastakkaisesta päästä, joka ohjaa mitä tahansa antaa tai ottaa samalla pitää sen kireänä.

Lyijy kiipeilyä. Tämä edellyttää johtaa kiipeilijä, joka nousee toinen pää köyden sidottu hänen valjaat. Belayer, johtajan kumppani, pitää kiinni köyden toisesta päästä, antaen tai ottaa rennosti tarpeen mukaan. Lyijykiipeilijä perustaa belay-järjestelmän, kun hän kiipeää, turva-ankkurit hänen kumppaninsa käyttää, joka on myös turvallinen järjestelmä kiinni johtaa kiipeilijä, jos hän putoaa.

Jos tämä on monipikinen reitti, kumppani poimii ankkuripisteet matkalla ylös. Kiipeilijät jatkavat sitten seuraavalle kentälle. Jos se on yksi piki, ankkuri pisteet puhdistetaan (otetaan pois) matkalla alas viimeinen kiipeilijä. Tämä on hyvä tapa auttaa pitämään kritiikkiä loitolla, että rock kiipeilijät pentue luonnon maisemaa. Kaikki kiipeilijät pitäisi elää uskontunnustus: Älä ota mitään, jätä mitään.

Vapaa Soolokiipeilyä. Tätä kutsutaan myös vapaa sooloilu. Se on pisimmällä kalliokiipeilyä. Kiipeilijä ei käytä mitään suojaksi. Ei ankkuripisteitä, ei belayta, ei köyttä eikä valjaita. Jos hän kaatuu, hän kaatuu. Se on aika pelottavaa. Onnettomuudet ovat tässä tapauksessa traagisia. Sinun täytyy olla kunnossa, ammattitaitoinen ja on suuri emotionaalinen ja psykologinen valvonta tehdä tämän onnistuneesti. Ole enemmän kuin valmis. Ole erittäin enemmän kuin valmis. Elämäsi riippuu siitä.

Jos päätät vapaa yksin, on hyvin väsynyt sää. Kiipeily voi mennä hienosti ja sitten sataa. Tämä voi osoittautua kohtalokkaaksi tällaiselle kiipeilijälle. Kuivat, aurinkoiset päivät ovat mitä haluat. Älä vaaranna henkeäsi.

Syvän veden sooloilu. Ainoa “safe” menetelmä vapaa soolona on syvän veden soolona. Tämä on kiipeilyä tehty meren kallioita veden yllä. Vaikka putoaminen mereen alla kallion kasvot näyttää paremmalta kuin kuuluvat kovaa maata, se ei ole erityisen turvallista. Sinun täytyy olla tietoinen vuorovesi ja vallitseva aalto toiminta, vedenalaiset lohkareita tai korallisaarilla. Ei vain sitä, mutta jos olet kiivetä yli 25 metriä veden pinnan yläpuolella, vaikutus yksin voi olla kohtalokas. Varo korkeuttasi.