Vaikka vuorikiipeily voi olla yksi jännittävimmistä ja haastavimmista urheilulajeista, vuorikiipeilyssä on myös monia vaaroja, joita kannattaa harkita. Jos haluat vähentää vuoren vahingollisen tai kohtalokkaan vamman vaaraa, varmista, että olet tietoinen kaikista vaaroista ja ryhdy asianmukaisiin varotoimiin. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin yhteisiä vaaroja, että yksi kasvot, kun kiipeilyä.

Mount Everestin rinteillä makaa ainakin

Ilmeisin vaara, joka tulee mieleen, kun ajatellaan vuorikiipeilyä on putoamisen vaara. Paljaan kiven karheiden pintojen avulla on helppo murtaa luut tai jopa kuolla välittömästi suhteellisen lyhyistä putoamisista. Vuori kiipeilijä on jatkuvasti oltava tietoinen ympäristöstä hänen ympärillään ja varmista, että hänen / hänen arvionsa vahvuus ja vakaus / lujuus rock ovat oikein. Kivet voivat olla mätä ja väistyä, murenee, kun paino on sovellettu niihin. Nopeus, jolla paino siirretään pisteeseen toiseen, on myös tärkeää, koska nykiminen liikkeet ovat todennäköisemmin irrottaa käden pidä tai jalka pitää. Monet kiipeilijät hyödyntävät useita tukipisteitä suojautuakseen, jos joku heidän tukistaan väistyy. On myös viisainta, jos pysty- tai lähellä pystypysyvää nousua tehdään, kiivetä joukkueeseen. Kun kiipeävät yhdessä, tiimin jäsenten on aina oltava tietoisia toistensa asennoista, koska he luottavat toisiinsa fyysisen tuen ja pelastuksen vuoksi, jos on äkillinen ongelma.

Maailman korkein hautausmaa

Toinen yleinen vaara vuorikiipeilijöille on lumivyöryt. Lumivyöryt johtuvat joko löysästä lumesta, joka kerääntyy alas vuorelle, lopulta muodostaen suuren massan, tai lumilaatta, joka yhtäkkiä vapautuu. Kiipeilijöille on oltava kokemusta lumikiipeilytekniikoista ja kiinnitettävä erityistä huomiota viimeaikaiseen säähän tietääkseen, minkä tasoista vaaraa he kohtaavat mahdollisesta lumivyörystä. Jos on olemassa suuri lumivyöryn riski paikallisten olosuhteiden vuoksi, nousun johtajan on oltava valmis kääntymään takaisin ” tämä voi olla vaikeaa, kun suuria ponnisteluja on tehty vuoren korkeampien osien Silti varovaisuutta, kun lumiolosuhteet ovat vaarallisia on ainoa tapa olla turvallinen. Vakioturvavaruste, jota käytetään alueilla, joilla lumivyöryjä voi esiintyä, ovat lumivyörymajakka, lapio ja anturi.

Lopuksi sää on myös suuri vaara, erityisesti yläpäässä vuoren. Kylmän, luminen sää, joka voi vaikeuttaa edessänne olevan alueen näkemistä, ja korkeus, joka vaikeuttaa hengittämistä, tekee kiipeämisen korkean vuoren huipulle äärimmäisen haasteen. Kiipeilijöiden on oltava varmoja, että tuovat asianmukaista tukea ja mittaavat hapen määrää, jonka he tuovat mukanaan pysyäkseen turvassa.

Ota kaikki tämä huomioon ja voit nauttia kiipeilyä, ja pitää riskit minimiin.